Het Coronavirus sereen bespreken met de kinderen

Wat vertellen onze infectiologen aan hun eigen kinderen over Covid-19? Hieronder volgt hun advies. 

Laten we niet vergeten dat onze kinderen als sponzen zijn, ze absorberen onze zekerheden maar ook onze angsten. Met de coronavirusepidemie op de lippen van iedereen, moeten we ervoor zorgen dat we de situatie persoonlijk aan onze kleintjes uitleggen.

Bewustmaking: laten we hen van bij het begin geruststellen dat zij geen risico’s lopen. Maar laten we hen wel bewust maken van het feit dat ze het virus gemakkelijk kunnen overdragen op verzwakte of oudere mensen. Daarom zullen ze bijvoorbeeld moeten wachten vooraleer ze hun grootouders een bezoekje mogen brengen.

– Laten we onze verbeelding gebruiken om de situatie duidelijk uit te leggen, maar laten we vooral eerlijk zijn over de symptomen. Zeg hen dat ze zich geen zorgen hoeven te maken als hun neus loopt en ze warmer aanvoelen dan normaal, we zijn er om hen te helpen.

Leer hen de juiste gebaren aan: leg hen uit waarom het belangrijk is om hun handen nog meer te wassen met water en zeep. Herinner hen eraan om papieren zakdoeken te gebruiken of om in hun elleboog te niezen.

Maar laten we vooral in deze tijd van gezondheidscrisis in de eerste plaats hun vertrouwen winnen.

 


 

Goed voor jezelf zorgen is goed voor anderen zorgen: pas de juiste handhygiëne toe

 

 

 

 

 

Je goed informeren: www.infocoronavirus.be

www.huderf.be

Facebook : www.facebook.com/HUDERFUKZKF/