Een oase van rust: Een zuurstofbel in het UKZKF – Huderf 30 ans | Ukzkf 30 jaar

Het Kinderziekenhuis zal binnenkort een sensorische tuin krijgen: een groene ruimte in open lucht, die alle zintuigen prikkelt. De ruimte zal vanaf mei 2021 patiënten, hun ouders en familie en medewerkers ontvangen. Dit project is een initiatief van Kids’Care, dat sinds 1991 werkt aan de verbetering van de levenskwaliteit en het welzijn van zieke kinderen.

Gevestigd tussen Lydia’s Ludo speeltuin, de Robert Dubois School, het Huis van de Ouders en het kinderziekenhuis, zal de tuin bestaan uit verschillende ruimtes, die zowel de socialisatie als de rust stimuleren door de verbinding met de natuur te herstellen. In deze natuurlijke omgeving van kleurrijke en geurende planten en bloemen, maar ook grappige kleine personages, een zintuiglijk pad en decoratieve en stimulerende elementen zoals een glazen waterwand, worden alle zintuigen geprikkeld.

De behandelingen voor zieke kinderen kunnen soms zwaar zijn, zowel lichamelijk als geestelijk. De tuin zal een echte zuurstofbel zijn waar het mogelijk zal zijn om te wandelen, te spelen en te genieten van de omringende natuur. Door buiten te kunnen zijn en toch, op een geruststellende manier, dicht bij het ziekenhuis te zijn, kunnen de meest kwetsbare kinderen een beetje ontsnappen aan de opsluiting van hun kamer.

De oase van rust werd mogelijk gemaakt dankzij de vrijgevigheid van sponsors en donaties, die het mogelijk maakten de 100,000 euro te financieren die nodig waren om dit project te realiseren.

______________________________________________________________________________________________________________

Volg de voortgang van het werk op de Facebook-pagina van Kids’Care!

Wilt u Kids’Care ondersteunen? Bezoek hun website!